Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayСпасителите са идентифицирали мястото на катастрофата на хеликоптера

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayСпасителите са идентифицирали мястото на катастрофата на хеликоптера
Коментари Харесай

Спасителите са идентифицирали мястото на катастрофата на Ми-8 в Камчатка

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pixabay

Спасителите са разпознали мястото на злополуката на хеликоптера Ми-8 на езерото Курил в Камчатка, оповестяват от районния щаб на Министерството на изключителните обстановки.

Хеликоптерът се намира на дълбочина 137 метра, на към седемстотин метра от брега. Спасителите от Камчатка не престават търсенето си.
Катастрофата стана тази заран локално време. На борда на Ми-8 имаше трима членове на екипажа и 13 пасажери, в това число дете. Осем души бяха избавени, четирима от тях бяха откарани в лечебни заведения в Петропавловск-Камчатски.

Спасителната интервенция се усложнява от обстоятелството, че водолазите не могат да се гмуркат на толкоз огромни дълбочини. Това изисква особено съоръжение, което ще бъде доставено скоро. Според Министерството на защитата хеликоптер с три отдалечено управляеми безпилотни подводни транспортни средства към този момент е излязъл на място.

Според губернатора на Камчатска територия Владимир Солодов повърхността на езерото към този момент е била разресвана няколко пъти както от водата, по този начин и от въздуха, само че вероятността останалите пасажери на хеликоптера да оцелеят на практика липсва.

Съобщава се, че полетът е екскурзионен, измежду пасажерите са туристи от Москва и Санкт Петербург. Компанията " Витяз-Аеро ", която има Ми-8, прави самостоятелни полети, пътнически полети, както и туристически транспорти, в това число над езерото Курил.
Източното междурегионално следствено ръководство за превоз на Обединеното кралство заведе наказателно дело за нарушение на разпоредбите за сигурност на придвижването и употребата на въздушния превоз. Областната прокуратура стартира инспекция на използването на законодателството за туристическите услуги. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР